Насіння конопель — прекрасне веганське джерело білка, багате на корисні жирні кислоти та клітковину. Вони повністю безпечні для здоров'я, і навіть корисні, в порівнянні з листям і суцвіттями конопель, оскільки вони не містять канабідіол (КБД), активне з'єднання канабісу, тому їх безпечно їсти навіть дітям!
Легке, м'яке, і неймовірно смачне печиво з насіння конопель з арахісовим маслом та природним підсолоджувачем - фініком. Рецепт пісного веганського протеїнового печива. Не містить рафінованого цукру та глютену.
Чим корисне насіння канабісу
Насіння конопель корисне тим, що багате на важливі мікроелементи, такі як магній, кальцій, цинк і залізо.
Додавання насіння конопель у щоденний раціон — відмінний спосіб отримати багато рослинного білка та важливих поживних речовин, не приймаючи жодних добавок. Така натуральна харчова добавка допоможе зміцнити імунітет та покращити зовнішній вигляд волосся, шкіри та нігтів.
Серцевина конопель відносно мала і не має особливої текстури порівняно з іншими насінням. Наприклад, такими як чіа, які дуже хрусткі.
Вони мають чудовий горіховий смак, який добре поєднується з горіховим маслом або безмолочним йогуртом.
Як використовувати насіння
Крім випічки цього печива з насіння конопель, ви можете використовувати посівний матеріал конопель у:
- Веганський смузі або веганський протеїновий коктейль - додайте в блендер до 1/4 склянки насіння;
- Немолочний йогурт - додайте в йогурт 1-2 столові ложки насіння;
- На додаток до їжі - доповніть рецепт веганської пасти насінням конопель. Вони додають дивовижний смак та поживні речовини.
Інгредієнти для конопляного печива
Все, що вам потрібно, щоб приготувати ці конопляні печива:
- Вівсяне борошно. Помістіть вівсяні пластівці у чашу блендера і змішайте на високій швидкості всього 30 секунд, просійте отриману суміш через дрібне сито. Також можете використовувати мигдальне борошно;
- Фініки — свіжі та без кісточок. Якість та текстура ваших продуктів сильно впливають на кінцевий результат. Рекомендуємо використовувати м'які фініки для отримання більш легкої текстури;
- Арахісове масло - або будь-яке інше горіхове, яке до смаку. Наприклад, мигдальне або соняшникове;
- Екстракт ванілі.
Приготування:
Подрібнити всі інгредієнти (крім насіння) у блендері до однорідної маси. Потім додати головний інгредієнт та перемішати вручну. Сформувати кульки з отриманої суміші та викласти їх на пергамент, змащений олією. Випікати при температурі 160 °С 12-15 хвилин. Дістати, остудити та готово!