Багато людей плутають поняття конопляне молоко і манага, маючи на увазі, що це одне й те саме, що насправді далеко не так.
Конопляне молоко - напій, який готується саме з насіння конопель. Такий варіант конопляного молока насичує організм білком та корисними речовинами, у тому числі омега-3, омега-6, вітамінами групи В, С, Е, цинком та залізом, при цьому не містить ТГК.
Манага - молочина, яка готується з листя коноплі або їх суцвіть, що володіє різними ефектами та властивостями через присутність в ній канабіноїдів і ТГК.
Розглянемо трендові рецепти конопляного молока цього літа:
Рецепти конопляного молока
Класичний рецепт
- 1/2 склянки очищеного насіння конопель;
- 3-4 склянки води (використовуйте менше води, щоб молоко було густішим і кремоподібним);
- 1 щіпка морської солі;
- 1 цілий фінік без кісточок (за бажанням, для солодощів, або 1 столова ложка (15 мл) кленового сиропу);
- 1/2 чайної ложки ванільного екстракту.
Шоколадне молоко з насіння конопель
- 1 ст.л. какао для шоколадного смаку;
- 1/2 склянки очищеного насіння конопель;
- 3-4 склянки води;
- сахзам, цукор, кленовий сироп, мед, підсолоджувач - за бажанням.
Ягідне молоко
- 1/2 склянки очищеного насіння конопель;
- 3-4 склянки води;
- 1/4 склянки свіжих ягід.
Приготування:
Додаємо насіння конопель, воду, сіль та будь-які додаткові добавки у високошвидкісний блендер. Накриваємо кришкою та змішуємо протягом 1 хвилини до однорідної консистенції.
Отриману суміш необхідно процідити через марлю. Зберігати в холодильнику за температури не більше +8 С. Термін зберігання до 5 днів.
1 порція по пів склянки містить:
- Калорійність: 55;
- Вуглеводи: 0,9 г;
- Білок: 3,2 г;
- Жир: 4,9 г;
- Насичений жир: 0,5 г;
- Поліненасичені жири: 3,81 г;
- Мононенасичені жири: 0,54 г;
- Трансжири: 0 г;
- Холестерин: 0 мг;
- Натрій: 10 мг;
- Калій: 120 мг;
- Волокно: 0,4 г;
- Цукор: 0,2 г;
- Вітамін А: 1,1 мг;
- Вітамін С: 0,05 мг;
- Кальцій: 7,02 мг;
- Залізо: 0,79 мг;
Як видно зі складу вище, переваги конопляного молока для організму безмежні. Купуючи насіння конопель оптом ви можете експериментувати не тільки в гровінгу (у країнах, де це дозволено), але й у кулінарних напрямках з користю для свого організму.